Добре дошъл, гост
вход регистрация

Облачните пространства могат да заменят твърдия диск


Какво не знаем за облачните технологии

 

 

 

 

 

 Облачното съхранение (или облачно хранилище за данни) (на английски: cloud storage) е модел на съхранение на данни, в който дигитални данни се съхраняват в логически запаси, материалното съхранение обхваща множество сървъри.

 

 Облачното пространство започва да придобива все по-голямо значение в интернет.

 
Ние ползваме облачните услуги на  Gmail, Dropbox, Google Drive или iCloud, без да осъзнаваме, че сме част от  облагодетелстваните потребители  от облачните услуги.
 
  
Хиляди компании ежедневно започват да ползват облачни услуги, за да се възползват от предимства като по-лесен достъп до приложения и ИТ технологии.
 
Все по-често и по редица причини компании, независими предприемачи и блогъри разполагат уебсайтовете, онлайн приложенията и услугите си в „облачното” пространство.
То е достъпен и лесен начин за запазване на огромно количество информация за всеки един потребител на интернет.
 
 
Освен това с облачното пространство се подобрява достъпът до приложения, услуги и сайтове. Облачното пространство е и лесно мащабируемо. 
Частното облачно пространство може само да диша праха на публичния си побратим. Без повече загубени телефонни номера, без повече часове в чакане снимките да се изпратят по Skype, без повече недостиг на паметта. Облачното пространство решава всички тези проблеми. 
Разбира се, сигурността и секретността на частния вариант са далеч по-големи, но не е изключено в близко бъдеще редица дребни компании да се прехвърлят към публичното облачно пространство, за да съкратят разходите си.

 

 С развитието на облачното пространство, ще се понижи и цената на хардуера.

 

   Ако използвате често електронна поща или социални мрежи, вероятно голяма част от вашите данни, са в облачното пространство. Дори е възможно там да разполагате с повече информация, отколкото на собствения си компютър. Вече не е необходимо да се притеснявате, че с повреждането на твърдия диск ще изчезне и цялата ви съхранявана информация. 

Оттук и въпросът – възможно ли е в най-скоро време облачното пространство наистина да замени твърдия диск? 

 
 

 

 


 

Начини на плащане

BorikaEurocardMaestroНаложен платежVisaVisa electron