Добре дошъл, гост
вход регистрация

Колко опасна може да бъде играта "Син кит"


„Синия кит“ погуби много деца. Идва и в България!
 
"Син кит" е една от най-зловещите  онлайн игри, създавани някога. Много родители и учители  не са чували за нея. Децата, обаче я познават, но започнат ли играта, често пъти това, е фатално за тях. Умират, но не във виртуалния свят, а в истинския! Самоубиват се!
Има редица правила, които  подрастващите трябва да спазват и малко от тях знаят как да прекъснат играта и да се върнат назад!
Ако родителите знаеха, биха помогнали, но… 
 
Учениците, играещи на играта, умишлено крият от най-близките си хора. На всяко дете, което играе играта, му се назначава човек или „ментор“,  който диктува правилата. Децата играят под надзор и със заплахи за живота на членове от семейството им.  Зловещата руска игра  включва  50 нива  предизвикателства,  като склоняване към автоагресия, завършвайки със самоубийство.
 Първите задачи от играта  „Син кит“,  са лесни, някои от тях са безобидни като  слушане на песни със самоубийствени послания, систематично будене в 4:20 часа, гледане на филми или видеоклипове с ужаси, изкачване на високи сгради, мостове, изолация от обществото.
Задачите постепенно повишават  своята трудност.  От детето, което играе играта, се изисква да се самонарани или да издълбае син кит на ръката си с помощта на бръснарско ножче. 
 
Поръченията от ментора, които се изпълняват в течение на 50 дни, приключват с най-последната и трудна задача.  Тя гласи кратко и ясно – САМОУБИЙ СЕ! Участникът трябва да докаже, че  изпълнява всичко, като изпрати снимка или клип.    „Синият кит“ е новата руска рулетка за тийнейджъри, която отдавна убива деца.
  Много са регистрираните смъртни случаи на деца, които са играли  виртуалната игра, особено в Русия, където е роден нейният създател.
През април 2017  в Румъния е регистриран първият смъртен случай на играта „Син кит“. Установено е, че  самоубилото се момиче инсталира на мобилния си телефон играта "Син кит" и публикува във Facebook и Instagram  съобщения, които показват преминаване през различните етапи на играта. 
 
 
През май 2017 година 15-годишно момиче от Гърция бе спасено  в  болница  и хоспитализирано, след като с бръснарско ножче нарязва краката си и глътва голям брой сънотворни, под давление на виртуалната игра.
 През юли 2017  играта „Синия кит“ уби и българско момиче, живеещо в САЩ.  
 
 
 
Малко са децата, които споделят, че са обект на онлайн агресия.
Помогнете им! Научете повече за онлайн агресията в дигиталното пространство като попълните анкетата!
 
 

 

 


 

Начини на плащане

BorikaEurocardMaestroНаложен платежVisaVisa electron